-0.7 C
New York
3 Mars 2021
Kulture Lajme Virtual Reality

HISTORIA E METËR KUB BETONIT

Nga; Rovena Cerka

HISTORIA E METËR KUB BETONIT

Më dhemb në shpirt mendimi se sa të pafuqishëm jemi për të mbrojtur vendin tonë, kësisoj vendosim të largohemi.
Sa i tmerrshëm tingëllon fakti se “progresi” ( i cili vetëm i tillë nuk mund të quhet) i dekadës së fundit i faturohet “mirëqeverisjes” kur në fakt gjendja është e mjerueshme.

Foto: Nga Rovena Cerka!


E tmerrshme se si po shkatërrohet histotia qindra-mijëra vjeçare e qytetit tim me të vetmin synim që ajo ta ketë fillimin nga viti 2013.
Kohë pas kohe, shekull pas shekulli, të gjithë janë përpjekur të mbrojnë ato copëza historie që kemi.


As regjimi komunist nuk shfarrosi Xhaminë e Et’hem Beut, Kullën e Sahatit apo Tyrben e Kapllan Pashës.
Pas një tjetër dekade historia dhe vlera e Tiranës do të matet me KULLA dhe METËR KUB BETONI.

Related posts

Elona Caslli: Një vit më pas-

Redaksia 2

Elona, luftëtarja që na bën të ndihemi në faj, qëndrestarja e paepur e betejave të dinjitetshme: Vataj

Redaksia 2

Vajza nga Puka: Shoqja më kërkon që të bëj diçka të turpshme, ose ajo do të më…

Redaksia 2

Leave a Comment

12 + eleven =